Nacionalni parkovi

  NACIONALNI PARK KORNATI

  NACIONALNI PARK KORNATINACIONALNI PARK KORNATINACIONALNI PARK KORNATI

  Dio Kornatskog otočja, otprilike dvije trećine kopna i akvatorija, 1980. godine proglašen je nacionalnim parkom i stavljen pod zaštitu. Nacionalni park  sastoji se od 89 otoka, otočića i hridi, ukupne površine oko 220 km² . Taj veliki broj otoka , različite geomorfološke osobine, njihov oblik, klimatski uvjeti, te strmci  na vanjskom nizu otoka čine kornatsko otočje osebujnim, što se očituje u flori i vegetaciji.  Osim  u prekrasnom krajoliku, razgledanju i kupanju, u ovom nacionalnom parku možete uživati u brojnim aktivnostima poput pješačenja, ronjenja i snorkelinga. Na području Nacionalnog parka  postoji osam uređenih i označenih planinarskih staza koje vode do vidikovaca s kojih je moguće vidjeti najljepše dijelove kornatskih otoka. Kornatsko otočje predstavlja pravi raj za nautičare, ronioce i sve one koji žele uživati u osami netaknute i veličanstvene prirode, i otvoren je za posjetitelje tijekom čitave godine.

   

  SLAPOVI KRKE

  SLAPOVI KRKESLAPOVI KRKERezultat slika za NP KRKARezultat slika za NP KRKA KUPANJERezultat slika za NP KRKA ZNAMENITOSTSlikovni rezultat za NP KRKA BROD
   
  Krka se nalazi u središnjoj Dalmaciji, u blizini Šibenika. Iako manji od NP Plitvice, očarava ljepotom nevjerovatnih slapova, jezera i zelenila. Poznata po mnogobrojnim vrstama ptica, Krka je dom raznolikoj flori i fauni.  Ovaj nacionalni park moguće je obići pješice, prekrasnim drvenim mostićima, kolnim cestama i brodskim turama.  Najposjećeniji dijelovi Np Krka su Skradinski buk i Roški slap. Do oba slapa je lako doći, a privlačni su istinskim ljubiteljima prirode, onima koje zanimaju narodni običaji i svima koji žele uživati u ugostiteljskoj i kulturnoj ponudi. Nacionalni park je kroz godinu otvoren od 09:00 - 18:00.
   
   
  PLITVIČKA JEZERA
   
  PLITVIČKA JEZERAPLITVIČKA JEZERAPLITVIČKA JEZERAPLITVIČKA JEZERAPLITVIČKA JEZERAPLITVIČKA JEZERA
   

  Smješten u planinsko ličkoj regiji, NP plitvička jezera sastoji se od 16 različitih jezera koji se ulijevaju u rijeku Koranu. Jezera odlikuje prekrasni preljev boja od zelene, preko plave do sive. Uz slikovita jezera do izražaja dolazi zelenilo gustih šuma koje su dom za mnogobrojne i rijetke vrste ptica, orlova, sova, te medvjeda. Park je kroz čitavu godinu otvoren od 08:00 - 19:00 .

  - See more at: http://www.npkrka.hr/stranice/sadrzaji/14.html#sthash.Pl5VhKWK.dpuf

  Najposjećeniji dijelovi NP "Krka" su Skradinski buk i Roški slap. Skradinski buk je jedna od najpoznatijih hrvatskih prirodnih ljepota, a čine ga sedrene kaskade, otoci i jezera.

  Do oba slapa je lako doći, a privlačni su istinskim ljubiteljima prirode, onima koje zanimaju narodni običaji i svima koji žele uživati u ugostiteljskoj i kulturnoj ponudi.

  - See more at: http://www.npkrka.hr/stranice/sadrzaji/14.html#sthash.Pl5VhKWK.dpufNajposjećeniji djelovi NP Krka  su Skradinski buk i Roški slap, privlačni ljubiteljima prirode, narodnih običaja i svima koji žele uživati u ugostiteljskoj i kulturnoj ponudi. Nacionalni park je kroz čitavu godinu otvoren od 09:00-18:00.

  NACIONALNI PARK PAKLENICA

  NACIONALNI PARK PAKLENICA NACIONALNI PARK PAKLENICA NP Paklenica NACIONALNI PARK PAKLENICA
   
  Drukčiji od prethodno spomenutih, NP Paklenica, u blizini Zadra, obiluje najrazličitijim stijenovitim područjima koje se izmjenjuju sa šumovitim dolinama i planinskim livadama.  Paklenica je poznato europsko penjačko središte, sa gotovo 400 penjačkih smjerova različitih težina i dužina. Ovaj nacionalni park ima preko 70 špilja i 2 kanjona, te 150 km uređenih planinarskih staza, i tako predstavlja idealnu destinaciju za osobe željne pustolovine.

Navale Turizam j.d.o.o. /
Travel Agency SKVERTOURS
Adresa: Kornatska 1
23210 Biograd Na Moru, Croatia
Telefon: +385 233 844 57
HR-AB-23-110034614
E-mail: info@skver-tours.com
Opći Uvjeti Poslovanja
Unesite svoju email adresu želite li primati obavijesti o akcijama i top ponudama ŠKVER TOURS:
All rights reserved: www.skver-tours.com