Šibenik

  • Šibenik
  • Šibenik
  • Šibenik
  • Šibenik
  • Šibenik
  • Šibenik
  • Šibenik
Povijesni grad koji vrvi od života neće vas iznevjeriti svojom raznovrsnom ponudom.

Šibenik, smješten u središnjem dijelu hrvatske obale Jadrana se od svih hrvatskih gradova na Jadranu ističe svojim jedinstvenim položajem u slikovitom i prostranom zaljevu na ušću rijeke Krke, jedne od najljepših hrvatskih kraških rijeka. Pogled na Šibenik otkriva jedinstveni sklad urbanog karaktera grada i njegova prirodnoga okoliša.

Simbol grada je katedrala Sv. Jakova, u cijelosti od kamena, građena više od stotinu godina, koja uz mnoge druge utvrde i građevine svjedoči o bogatoj povjesti najstarijeg samorodnog hrvatskog grada na Jadranu.

Grad Šibenik je kulturno, prosvjetno, administrativno i gospodarsko središte Šibensko-kninske županije, i nalazi se u neposrednoj blizini nacionalnih parkova Kornati i Krka. Nacionalni park Kornati, najrazvedeniji je otočki sustav na Jadranu, pogodan kako za obilazak brodom, tako i za jedrenje, ronjenje, te mnoge druge aktivnosti. Nacionalni park Krku čini sama rijeka Krka sa svojim predivnim slapovima, mnoštvom biljnih i životinjskih vrsta, te prirodom i povjesnim znamenitostima. Park je moguće obilaziti vodenim putem, kolnim cestama i pješice. Za posjetitelje su otvoreni brojni prezentacijski sadržaji- etno zbirka, mlinovi, suvenirnica..

Osim izleta turističku ponudu upotpunjuje i blizina drugih destinacija sa različitim atrakcijama -seoskim turizmom, gastro ponudom, sportskim aktivnostima i raznovrsnom zabavom, dok u samom Šibeniku možete uživati u bogatoj kulturnoj baštini, mnogobrojnim manifestacijama i nezaboravnom noćnom životu.

 

 

PIŠITE NAM

Ime:
Prezime:
Telefon:
E-mail:
Predmet:
Poruka:

Navale Turizam j.d.o.o. /
Travel Agency SKVERTOURS
Adresa: Kornatska 1
23210 Biograd Na Moru, Croatia
Telefon: +385 233 844 57
HR-AB-23-110034614
E-mail: info@skver-tours.com
Opći Uvjeti Poslovanja
Unesite svoju email adresu želite li primati obavijesti o akcijama i top ponudama ŠKVER TOURS:
All rights reserved: www.skver-tours.com