Nacionalni Park Krka

  • Nacionalni Park Krka
  • Nacionalni Park Krka
  • Nacionalni Park Krka
  • Nacionalni Park Krka
  • Nacionalni Park Krka
  • Nacionalni Park Krka
Uživajte u ljepoti slapova Krke uz kraći razgled grada Šibenika - organizirani izleti za NP Krka svakog utorka i petka!

NACIONALNI PARK KRKA I ŠIBENIK

(09:15 - 17:00)

Nacionalni park Krka smješten je u Šibensko-kninskoj županiji. Na području parka nalazi se rijeka Krka i donji tok rijeke Čikole uključujući 7 slapova. Mjesto je iznimne vrijednosti, jedinstveno po svojim nakupinama sedre. Sedra je karbonatna stijena koja nastaje u vodi s visokom koncentracijom otopljenog kalcijevog karbonata. Nacionalni park Krka je neizbježna hrvatska znamenitost, njezine prirodne ljepote, zanimljiva povijest i lokalna dobrodošlica će vas sigurno ostaviti bez riječi.

Osim Nacionalnog parka, na ovom izletu posjetit ćete Šibenik, stari krunidbeni grad hrvatskih kraljeva, osnovan u 11. stoljeću. Jedna od njegovih znamenitosti, katedrala Sv. Jakova na popisu je UNESCO-ve svjetske baštine. Šibenik je maleni grad sa predivnom rivom za šetnju i uživanje u pogledu na more. Iznad grada stoji tvrđava Sv. Mihovila iz 15. stoljeća. Tipični je dalmatinski grad s uskim ulicama i mnogim kulturnim spomenicima povijesne važnosti. Sigurni smo da će vas njegov šarm osvojiti.

 

CIJENE

IZVAN SEZONE (01.05. - 30.06. & 01.09. - 30.10.) :                     

Odrasli........................................400 KN                                                          

Djeca 6 - 12 godina............200 KN                                                           

Djeca 0 - 6 godina...............GRATIS    

U SEZONI (01.07-31.08):

Odrasli....................................460 KN      

Djeca 6 -12 godina..............230 KN

Djeca 0 -6 god....................GRATIS                                            

 

 

U CIJENU UKLJUČENO:

- prijevoz udobnim, klimatiziranim autobusom

- turistički vodič

- ulaznica za NP Krka

- osiguranje

HRANA I PIĆE NISU UKLJUČENI U CIJENU!

 

Glavne atrakcije Nacionalnog parka Krka

Skradinski buk - najveći od 7 slapova na rijeci Krki. Prostire se kroz 400 metara u dužini i 100 metara u širini, sa svojih 17 padova najveći je sustav slapova u Europi. Doduše, to je i atraktivniji dio parka. Plivanje je dozvoljeno u podnožju slapa gdje mnogi posjetitelji uživaju u osvježenju od vrućih ljetnih dana.

Visovac - mali otočić smješten na istoimenom jezeru između slapova Skradinski buk i Roški slap. U posjedu je franjevaca koji s toplom dobrodošlicom primaju goste iz cijelog svijeta. Tijekom posljednjih 500 godina samostan Majke od Milosti i crkvu Gospe Visovačke posjetili su brojni hodočasnici. Predstavlja spiritualnu oazu u koju mnogi dolaze tražeći mir i spokoj. Vodeni mlinovi na rijeci Krki važan su pokazatelj poduzetne prošlosti šibenske regije. U prošlosti su tamo mljeli pšenicu brojni gradovi iz cijele Dalmacije.

Burnum - ruševine drevnog rimskog vojnog kampa, nalaze se u blizini sela Ivoševci. Podignut u 1. stoljeću kao strateški važna pozicija za kontroliranje prijelaza preko rijeke, označio je početnu točku svih vojnih podviga prema unutrašnjim regijama.

Hidroelektrana Krka - je bila izgrađena i počela s radom 1895., samo dva dana nakon što je Teslina hidroelektrana na slapovim Niagare ušla u funkciju. U isto vrijeme izgrađeno je 11 km dalekovoda za prijenos struje i gradska rasvjeta što znači da je upravo Šibenik imao električno osvjetljenje prije mnogih europskih gradova. Bio je to prvi potpuni električni sustav u Hrvatskoj.

PIŠITE NAM

Ime:
Prezime:
Telefon:
E-mail:
Predmet:
Poruka:

Navale Turizam j.d.o.o. /
Travel Agency SKVERTOURS
Adresa: Kornatska 1
23210 Biograd Na Moru, Croatia
Telefon: +385 233 844 57
HR-AB-23-110034614
E-mail: info@skver-tours.com
Opći Uvjeti Poslovanja
Unesite svoju email adresu želite li primati obavijesti o akcijama i top ponudama ŠKVER TOURS:
All rights reserved: www.skver-tours.com